Pangea Gaming

Skip

KURALLAR

Rol Kılavuzu

- In Character(IC) / Karakter İçi
Tamamiyle yönettiğiniz karakterin alâkalı olduğu kısımdır. Oyun içi, Karakter İçi aynı anlama gelmektedir.
Kalkıp Oyun İçi'nde "KANKA KILICIM NASIL ?" diyemezsiniz. "Dostum, kılıcım nasıl ? " tarzında rol yapabilirsiniz.

- Out of Character(OOC) / Karakter Dışı
Sizinle alâkalı kısımdır, karakter dışında oyunda konuşamayacağınız şeyleri konuşabilirsiniz.
Ve OOC edindiğiniz bilgileri asla oyun içine aktaramazsınız.

- RDM (Random Death Match) : Herhangi birini rolsüz direkt öldürmek veya hasar vermektir.

- Combatlog : Rol esnasında zarar göreceğinizi düşünüp ya da çatışma veya warzone alanında oyundan çıkmak.

- Emote - /me
Emote, RolePlay'in yapı taşıdır. Hangi platform olursa olsun, kurallar değişebilir fakat emote asla değişmez.
Emote, en kısa tanıtımı ile hareket bildirimidir.
Mount & Blade`in yapısından kaynaklı her hareketi yapamıyoruz. Oyunda yerden taş alıp, birisine fırlatmamız gerekiyor
fakat bu Mount & Blade sisteminde mümkün değil. Ne yerde taş var, ne de siz eğilip onu alabilirsiniz. İşte o sırada emote devreye giriyor.

- Durum - /do
Durumdan bahsederken belirtilen komuttur. Karakterinizin o an bulunduğu durumu, hâli belirtmeniz için bu komutu kullanabilirsiniz.
/do Gözlerinin altında morluklar vardır, burnu kanıyordur.
/do 1.80 boylarında, iri bir yapıya sahiptir.
/do Lacivert bir takım elbise giyiyordur.

- Refuse RP
Olması gereken, hiç bir sorun olmayan rolü kişisel isteğe göre reddetmek. Kişi size saldırıyorsa,
ateş etmişse buna göre rol yapmanız gerekiyor. Rol yapmayı reddederseniz bu Refuse RP'ye girer ve oyunda ceza alabilirsiniz.

- Revenge Kill (RK)
Rolde zarar gördünüz. Birisi size vurdu, at ile çarptı. Siz yaralı rolü yapmaksızın,
gidip adamı öldürmeye kalkarsanız bu Revenge Kill olur ve ceza alabilirsiniz.
Birisi sizi rollü bir şekilde öldürdü, karakteriniz ck yedi. Başka karakterle sizi öldüren adama kin tutmamalısınız, ceza alabilirsiniz.

- Powergame (PG)
Rol esnasında, gerçek hayatta yapamayacağınız şeyleri yapmaktır. Büyü yapmak, gibisinden.

- Metagame (MG)
Oyun dışında gördüğünüz, edindiğiniz bilgileri oyun içerisine aktarmaktır.
Mesela adamla tanışmadınız kafasının üstünde yazan isim ile ona hitap etmek.
İlk önce tanışmanız gerekir kafasının üstündeki isimle hitap edemessiniz.

- Fear RP
Rol yaparken bilgisayar başında olduğumuzdan, kendimizi tamamiyle karakterin yerine koyamıyoruz
lâkin rol esnasında empati kurmamız gerekmektedir. Örneğin; Yedi kişi yayını doğrulturken,
adamların üzerine onlara yumruk atmak için koşamazsınız. Gerçekte korkacağınız şeyleri, oyunda da role dökmelisiniz.

- Retarted RP
Kelimenin tam anlamıyla, "Aptalca Rol Yapmak"tır. Çok saçma bir şekilde rol yapmanız bu cezayı almanızı sağlayacaktır.

- Mixing (MİX)
Oyun içi ile oyun dışını karıştırmak anlamına gelmektedir. Oyun dışı aldığınız bir bilgiyi, oyun içine aktarırsanız ceza alırsınız.
Örneğin; Arkadaşınız size PM-Discord-Steam yolu ile "Haydutlar beni kaçıracak, gel kurtar!" derse, gitmemelisiniz.
Çünkü oyun içerisinde karakterinizin bundan haberi yok, gitmeniz kural dışı olacaktır.

- Bug Abuse
Sunucudaki buglardan faydalanmaktır. Herhangi bir bug'u kötü niyetle kullanmaktır. Mesela bir bölge bugludur.
Askerlerden / Haydutlardan kaçarak o bölgeye girer ve başka yerden çıkarsınız. Bu bug abuse'dir.
Bug Abuse kullanmanın cezası banlanma olabilir.

- RP first Bitch Later (Önce RP sonra ağla)(RPFBL)
Mesela RPde dağa kaçırılıyorsunuz. Dağa kadar gidip RP ye uyduktan sonra CK ediceklerini ooc olarak öğrenip
RPyi kabul etmiyor yada OOC den nolur yapmayın, admin çağırıcam hatalı rp yaptınız gibi saçma sebeplerle RPye
uyduktan sonra sonunda ağlamak tamamen mantıksızcadır.

- NON RP
Yaptığınız her türlü mantıksız rol NON-RP'dir.
Örnek/Açıklama: Herkes anasının karnında at öğrenmez. Sokaklarda at ile salak salak zıplamak gibi davranışlar non-rp'dir.
Örnek 2: Yüksek yerlerden atlamak. Örnek 3: Surlardan at eşliğinde atlamak.

- (MA) MultiAccount
Oyuna iki Karakter ile Girmek Yasaktır.

-Rolden Kaçmak
Haydut - Sivil Kovalamasında Sıkca Yapılan Şeyler Bunlar Roldeyken Oyundan Çıkmak - İnternetin Fişini Çekmek.

- (RS) Random Shooting
Elindeki Kılıç - Yay ile Sebepsiz Yere Sağa sola savurmaktır.

- Trolling
Oyun içinde saçma sapan hareketler yaparak gülünç ortam sağlamaya çalışmak.

- Hard-Trolling
Oyun içinde aşırıya kaçacak şekilde saçma sapan hareketler yaparak gülünç ortam sağlamaya çalışmak.

Raid : Admin izniyle gerçekleştirilen agresif event. Baskın..

Geri Kalan Kurallara Discord Adresinden Ulaşabilirsiniz...